pitkävartisen hahtuvasukan ohje

luo alkuun 14 silmukkaa per puikko. tee haluamasi resori, itse teen pari nurjaa kierrosta oikeiden väliin. kudo oikeaa n 30 kierrosta, tämän jälkeen kavenna joka puikolta yhdet silmukat pois. Kudo taas oikeaa n 20 kierrosta ja taas kavennetaan yhdet pois joka puikolta.

kudo vielä noin 27 kierrosta ja aloita kantalapun teko. kantalappua olen tehnyt niin pitkästi että saan reunoilta noukittua 9-10 "uutta" silmukkaa.

tee normaali kantapää.

kantapään jälkeen kudo 10-12 kierrosta ja kavenna joka puikolta yhdet silmät pois,jos jalkaterä on oikein kapea voit puolen välin jälkeen kaventaa vielä kerran.

kudo kunnes pkkuvvarvas von hyvin piilossa, esim kokoon 38 menee suunnilleen 35-38 kierrosta hieman käsialasta riippuen.

lopun kavennus; kudo kavennuskierrosten väliin normaalikierros, kunnes puikolla on jäljellä 7 silmukkaa, tämän jälkeen voi kaventaa joka kierroksella.

 


 

Huovutus:

Laita valmiit sukat pesukoneeseen, vain valmis työs ei mitään muuta! Voit laittaa vähän pesupulveria. Pese 60 asteessa pikapesuohjelmalla, korkeintaan tunnin ohjelma. Jos koneessasi ei ole tätä ohjelmaa, kudo ensin koetilkku ja kokeile muuta vastaavaa ohjelmaa. Kun otat sukat koneesta laita ne heti jalkaasi ja muotoile, tarvittaessa venytä. Laita kuivumaan ilmavasti.

MUOKS: Uudella koneella olemme huovuttaneet 30 asteen pikapesu ohjelmalla joka kestää 30min. Tämä osoittaa että koneissa, ohjelmissa ja varsinkin koneiden iän mukaan on eroja. Painotan AINA kutomaan ensin sen pienen mallitilkun jolla kokeilee oman koneensa.