Hahtuvasukkien ohje naisen koko

Naiselle 11 silmukkaa puikolle.

Kudo hahtuva kaksinkertaisena eli kumpikin vana yhtäaikaa!

Resori: luo silmukat ja kudo yksi kierros oikein, seuraava kierros nurin. taas yksi kierros oikein ja seuraava nurin.

Tee varsi mielesi mittaiseksi, itse olen tehnyt tähän n 30 kierrosta. Kantalappua tee kunnes saat helposti kerättyä reunoilta 9 silmukkaa. Aloita kantapää ja kudo yhteen seitsemäs ja kahdeksas silmukka.

Jos haluat kapean ja istuvan sukan niin kudo kantapään jälkeen n 20 kierrosta ja kavenna siten että puikoille jää 10 silmukkaa. Aloita kavennukset kun pikkuvarvas on piilossa ( kokoon 35 menee n 32 kierrosta). Kavenna joka puikon alkuun ja tee välikierros ilman kavennusta kunnes joka puikolla on 7 silmukkaa,tämän jälkeen kavennus joka kierroksella.

Huovutus:

Laita valmiit sukat pesukoneeseen, vain valmis työs ei mitään muuta! Voit laittaa vähän pesupulveria. Pese 60 asteessa pikapesuohjelmalla, korkeintaan tunnin ohjelma. Jos koneessasi ei ole tätä ohjelmaa, kudo ensin koetilkku ja kokeile muuta vastaavaa ohjelmaa. Kun otat sukat koneesta laita ne heti jalkaasi ja muotoile, tarvittaessa venytä. Laita kuivumaan ilmavasti.

MUOKS: Uudella koneella olemme huovuttaneet 30 asteen pikapesu ohjelmalla joka kestää 30min. Tämä osoittaa että koneissa, ohjelmissa ja varsinkin koneiden iän mukaan on eroja. Painotan AINA kutomaan ensin sen pienen mallitilkun jolla kokeilee oman koneensa.