liotimme krappia tovin kuumassa vedessä ennen liedelle nostamista, lientä keitettiin hyvä tovi jonka jälkeen se nostettiin jähtymään yön yli. seuraavana aamuna liemi siivilöitiin, kuva alla. liemeen käytettiin 4litraa vettä ja 100g krappia.

1249233316_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

siivilöity liemi nostettiin liedelle ja kuumennettiin kiehumis pisteeseen jonka jälkeen siihen lisättiin 100g alunalla ja viinikivellä pureutettua 100% suomenlampaan villalankaa. kattila pidettiin n. 80 asteessa reilu tunti jonka jälkeen se nostettiin ulos jähtymään langan kanssa toviksi.

1249233891_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(kuvassa ensimmäinen vyyhti krappi liemessä)

lanka otettiin liemestä pois ja pestiin, kolmanteen veteen jäi aavistus väriä, mutta neljänteen veteen ei ollenkaan. tuloksena kauniin oranssiin menevä punainen lanka, tummemman punaista halutessa tulisi krappia olla ehkä enemmän ja antaa langan olla liemessä kauemmin. lanka kuvassa vasemmalla.

1249307535_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

oikean puoleinen lanka on samaa lankaa joka laitettiin jälkiliemeen ja pidettiin sitä siellä pidempään kuin ensimmäinen vyyhti, tuloksena kaunis ns persikan värinen lanka.