Hahtuvalapaset naisten koko

Yleensä laitan naisen lapaseen 9 silmukkaa puikolle, mutta jos käsi on oikein kapea ja haluat että lapanen istuu hyvin niin 8 silmukkaa riittää. Luo silmukat, muista kutoa kaksinkertaisena eli kumpikin vana kerralla.

Resori: kun olet jakanut silmukat, kudo yksi kierros oikein, seuraava kierros nurin, taas yksi oikea kierros ja vielä yksi kierros nurin.

Sitten voi tehdä haluamansa mittaisen "varren", itse teen tähän kohtaan 31 kierrosta ja sitten peukalon reikä, johon voi jättää 6-7 silmukkaa reikää varten.

Sitten jatketaan kunnes pikkusormi on kokonaan piilossa, tähän menee käden koosta riippuen 26-28 kierrosta.

Aloita kavennukset. Eli joka kierroksella kavennetaan puikon alkuun ja seuraavan puikon loppuun, eli kavennus tulee kummallekkin reunalle.

Peukalo: jos jätit 7 silmukkaa peukalolle saat kerättyä vielä 6 silmukkaa kahdelle muulle puikolle. Voit kaventaa peukalon kiinni kun peukalon pää ei enää näy. Yleensä 16-18 kierrosta. Kavenna kerran joka puikolla kunnes pää on ummessa.

Valmiiin työn huovutus:

Laita valmiit lapaset pesukoneeseen,vain valmis työ, ei mitään muuta! Voi laittaa hieman pesupulveria. Pese 60 asteessa pikapesuohjelmalla, korkeintaa tunnin pesu. Jos koneessasi ei ole tätä, kudo ensin koe tilkku ja kokeile eri ohjelmia.Kun otat pestyt lapaset koneesta laitane heti omaan käteen ja muotoile ja tarvittaessa venytä tasaiseksi. Laita kuivumaan ilmavasti.

MUOKS: Uudella koneella olemme huovuttaneet 30 asteen pikapesu ohjelmalla joka kestää 30min. Tämä osoittaa että koneissa, ohjelmissa ja varsinkin koneiden iän mukaan on eroja. Painotan AINA kutomaan ensin sen pienen mallitilkun jolla kokeilee oman koneensa.